Încărcat de istorie, România este locul în care oricine poate descoperi frumusețea la ea acasă. Format pe vastele teritorii deținute de daci și cucerite ulterior de români, poporul român a reprezentat forța care a stat de straja în fața marilor cuceritori ai lumii.
Istoria noastră este plină de faptele de arme ale unor conducători viteji, dârji și dornici de unitate națională. Unitatea romanească a fost începută în anul 1600 de Mihai Viteazul, continuată în 1859 de Alexandru Ioan Cuza și definitivată în 1918, sub conducerea regelui Ferdinand.
Numărând puțin peste douăzeci de milioane de locuitori, cu o densitate de optzeci și patru de locuitori pe kilometrul pătrat, statul român se poziționează pe locul 83 în lume la nivel de suprafață (cca două sute treizeci și opt de mii de kilometri pătrați).
Unicitatea poporului român se poate observa nu doar în frumusețile create de mâna unor oameni de marcă, în diverse domenii, ci și prin faptul că toți cei care au ajuns în diversele comunități internaționale au sprijinit dezvoltarea acestora, aducând o mică parte din România.

România peles castel

Plaiurile românești, meleaguri de poveste

Dulcele grai românesc este întrecut doar de frumusețea locurilor, de la Marea Neagră și până în vârful munților Carpați (unde tronează vârful Moldoveanu, cu o înălțime de peste 2544 metri). Împărțită în regiuni (Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Transilvania și Moldova), țara noastră este legată prin oamenii care trăiesc pe aceste meleaguri.
Personalitățile marcante ale României au ajuns să fie recunoscute ca valori mondiale, de la Eminescu cu al sau Luceafăr (considerata poemul de dragoste cu cel mai mare număr de strofe) și până la Mircea Eliade, cu a sa Istorie a Religiilor sau Constantin Brâncuși, sculptorul care a redefinit această artă.
Devenită parte integrantă a Uniunii Europene în 2007, România a contribuit la identitatea europeană cu bogățiile sale culturale unicat, dar și cu locurile încărcate de o frumusețe aparte. Din Transilvania cu ale sale biserici și cetăți medievale de tip fortificat și până în credincioasa Moldova, cu ale sale mănăstiri și biserici unice; din Oltenia.
Locul din care a plecat în lume Pasărea Măiastră, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii și până în Muntenia, centrul administrativ al țării și dincolo de Dobrogea, cu Delta Dunării și Marea Neagră, România este pământul în care legendele își poartă cu mândrie numele, oferindu-le călătorilor posibilitatea de a se bucura de întâlnirile cu oamenii locurilor, aflându-le poveștile și vizitându-le locurile.

Cine vizitează România o dată, va veni și a doua oară!

Împărțită între mediul urban (aproape cincizeci și patru de procente) și cel rural (patruzeci și șase de procente), România îi oferă celui care o vizitează unele dintre cele mai frumoase locuri.
Începând cu Delta Dunării, rezervația unică la nivel internațional, în care flora și fauna îl captivează pe privitor încă de la primii pași și până la mănăstirile și bisericile moldovenești, țara noastră este o destinație pentru trup și suflet. Parcurgând orașe unice, precum Sibiu, Brașov sau Sighișoara, o să înțelegi perfect de ce România este un loc pe care îl vei îndrăgi de prima dată.
Sărbătorile tradiționale românești din perioada anului te vor fermeca fie că este vorba despre obiceiurile populare de iarnă, fie de cele de vară, așa cum este Paparudele. România este un loc al legendelor, o țară cum alta nu-i și pe care trebuie să o parcurgi pentru a-I înțelege mai bine pe cei care îi locuiesc teritoriul. Iar dacă ai vizitat România o dată, atunci o să revii și a doua oară, pentru că România îți intră în suflet!

Alege România, alege diversitatea în unicitate!

Universitățile din România se numără printre centrele de învățământ superior la nivel continental, așa că, una dintre cele mai avantajoase modalități de a descoperi frumusețea țării este de a studia aici.
Parteneriatele și colaborările încheiate de universitățile românești le conferă studenților posibilitatea de a se bucura de uimitoarea Românie, dar și de a participa la schimburi de experiență de-a lungul întregii Europe.
Fiecare moment petrecut în țara noastră înseamnă numeroase oportunități de a intra în contact cu una dintre cele mai spectaculoase state ale lumii.
Descoperă locul în care legendele se îmbină cu realități fantastice, oameni și obiective turistice, totul reunit sub un singur nume: România!